Hotspots

De omgeving van onze Bed and Breakfast leent zich uitstekend om diverse hotspots te ontdekken. In Het Smalste Stukje Nederland is namelijk veel meer te beleven dan de prachtige natuur. De plaatsen Echt en Susteren ademen historie. Bovendien liggen ze dichtbij de grens met Duitsland waar je het meest westelijk punt van Duitsland kunt bezoeken.  Ook het pittoreske plaatsje Maaseik in België ligt op een steenworp afstand van onze B&B. Op deze pagina vind je verschillende hotspots die zeker de moeite waard zijn.

Het meest westelijk punt van Duitsland

Dit punt is gelegen in de regio Selfkant, welke gekenmerkt is door idyllische beekdalen en pittoreske oever- en moerasbossen met talloze fiets- en wandelpaden. Selfkant behoort samen met List op Sylt in het noorden, Oberstdorf in het zuiden en Görlitz in het oosten tot de zogeheten “Zipfelgemeinden”, een verbond van vier gemeenten die in de vier uiterste hoeken van Duitsland gelegen zijn. Het gebied is afwisselend Duits en dan weer Nederlands grondgebied geweest tot 1963, waarna het Duits grondgebied bleef.
Lees hier meer over het meest westelijk punt van Duitsland
Hotspots BB Merthoes

Basiliek Heilige Amelberga & schatkamer

Ontdek de unieke schatkamer van de basiliek in Susteren. Hier vinden bezoekers schatten die het verleden van deze basiliek op prachtige wijze weergeven.

De kamer is ondergebracht in een gebouw direct naast de basiliek. In de schatkamer bevinden zich waardevolle en zeer oude textilia en liturgische gebruiksvoorwerpen en één van de oudste boeken van het land. Regelmatig worden er zowel in de basiliek als ook in de bijbehorende schatkamer rondleidingen verzorgd.
Lees hier meer over deze hotspot.

hotspots BB Merthoes

Abdij Lilbosch en Limburgse kloostervarkens

Als je het over hotspots hebt dan mag een bezoek aan Abdij Lilbosch niet overgeslagen worden. Deze abdij is omgeven door bossen, landerijen en weilanden. Het complex werd grotendeels in 1883 gebouwd. Het omvat een kloostergebouw met blokvormig poortgebouw, enkele rond een binnenplaats gesitueerde verblijfsgebouwen met een neogotische kapel en een gesloten hoeve uit 1887. Het klooster Lilbosch werd in 1912 tot abdij verheven. Een deel van het bijbehorende terrein heeft men in 1968 verkocht voor de bouw van een moderne psychiatrische kliniek.
Lees hier meer over de Abdij Lilbosch.
BB Merthoes hotspots

Museum van de Vrouw

Breng eens een bezoek aan het Museum van de Vrouw.

Als je vanuit je comfortabele stoel online een nieuwe outfit shopt, realiseer je je niet wat er in anderhalve eeuw veranderd is in de wereld van de mode. Tot ver in de 19e eeuw bestond mode alleen voor de aristocratie. Exclusieve kleding, in opdracht en op maat gemaakt. Vergelijk dat met nu: voor elk wat wils, vandaag besteld, morgen geleverd.

De tentoonstelling #Modegek belicht in vogelvlucht 150 jaar westerse modegeschiedenis en geeft een overzicht van de trends in de mode van 1850 tot nu.

Museum van de Vrouw is gevestigd in het oude raadhuis van Echt, een beeldbepalend monumentaal pand in Neo-Renaissancestijl. De binnenzijde van het gebouw is in 2018 volledig gemoderniseerd. Op 19 januari 2019 is het gebouw heropend en heeft de naam ‘Cultuurhuis Edith Stein’ gekregen. Lees meer over het Museum van de Vrouw.

Hotspots BB Merthoes

Wijngaard De Deelgaarderberg

Houd jij van een glaasje wijn en lijkt het jou leuk om eens een rondleiding te krijgen op een wijngaard ? Breng dan eens een bezoek aan wijngaard De Deelgaarderberg in Maria-Hoop. Je krijgt er een rondleiding in de wijngaard en wijnkelder, waarbij het gehele proces uitgelegd wordt. Na de excursie vindt er een wijnproeverij plaats, uiteraard vergezeld met een bijpassend hapje. Kijk hier voor meer informatie.

Hotspots BB Merthoes