Natuur

Wil jij overnachten in een omgeving waar je prachtige natuur aantreft? Houd jij van wandelen en fietsen? Vind je het leuk om tijdens je wandel- of fietstocht de grens over te gaan? Houd je van struinen door de natuur? Dan ben je bij B&B ’t Merthoes in Susteren bij het juiste adres. Op korte afstand van onze B&B vind je namelijk mooie wandel- en fietsroutes.
Op deze pagina vind je meer over het wandelen en fietsen in de natuur; niet ver van onze B&B in Midden-Limburg.

Wandelen in Het Smalste Stukje Nederland

“Voor een heerlijke wandeling bent u in Het Smalste Stukje Nederland aan het goede adres. Maar liefst 270 km tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden voeren u langs fraaie natuurgebieden, sfeervolle dorpskernen en culturele bezienswaardigheden. Dankzij het knooppuntensysteem kunt u zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt wandelen bepalen. Daarnaast hebben wij voor u ook al een aantal leuke wandeltochten uitgezocht die u langs monumenten, bezienswaardigheden of door prachtige natuurgebieden leiden.  Veel wandelplezier”!

B&B 't Merthoes natuurPieterpad-etappe dwars door Het Smalste Stukje Nederland

“We komen in een natuurgebied, dat stiekem wel mijn favoriet is. Ik houd van wandelen buiten de gebaande paden, struinen door de natuur en langs kabbelende beekjes. Meestal is zo’n gebied afgeschermd met houten klappoortjes. In Susteren heb je diverse natuurgebieden waarin je dit vindt. In het natuurgebied ’t Hout maakte ik al eerder zo’n wandeling. Het lijkt alsof hier de tijd stil heeft gestaan. Je komt er helemaal tot rust”.
Klik hier voor de blog van reismeemetsandra van deze etappe
Natuur

Fietsen in Het Smalste Stukje Nederland

“Echt-Susteren is dé gemeente voor een prachtige fietstocht. Voor de fietsliefhebbers ligt er een uitgestrekt netwerk van fietspaden en rustige weggetjes klaar om ontdekt te worden. Het bekende fietsknooppuntennetwerk maakt het fietsen tot een waar genoegen. Tijdens je tocht kun je genieten van de natuur,  rijke historie en Limburgse lekkernijen. Veel fietsplezier”!

B&B 't Merthoes natuurLange afstand fietsroute Maasroute

“De LF Maasroute geeft een mooie inkijk in onze relatie met een van de belangrijkste rivieren in het zuiden van ons land: de Maas. Je fietst van Maastricht, waar de rivier (ongeveer) het land binnenkomt, naar Hoek van Holland, waar zij uitmondt in de zee. En dan nog een stukje landinwaarts naar Maasstad Rotterdam. De bordjes wijzen je de weg. Vergeet tijdens je route niet te genieten van de natuur in Het Smalste Stukje Nederland”.
Klik hier voor meer informatie

B&B 't Merthoes natuur