Ommetje IJzerenbosch Susteren

OMMETJE HET IJZERENBOS: EEN BOURGONDISCHE WANDELING

beheer@hetmerthoes.nl Blog

Op deze zonnige nazomerse dag maak ik samen met Emmely de wandeling ‘Ommetje Het IJzerenbos’, gelegen in Het Smalste Stukje Nederland. In dit gebied zijn zes wandelroutes uitgezet van rond de 5 km, ommetjes genaamd.

Al eerder schreef ik over het historisch ommetje natuurgebied ’t Hout. Naast dat je hier cultuur vindt kun je er ook heerlijk struinen door de natuur en weg gaan van het gebaande pad. Vogeltjes kwetteren er op los, beekjes kabbelen rustig in het landschap en de velden staan vol met lieflijke witte en gele bloemetjes. Als je er oog voor hebt spot je er ook nog de boomkikker.

Met het ‘Ommetje het IJzerbos’loop je door bos, langs akkers en weilanden. Je blijft echter op het gebaande pad. Omdat het pad verhard is, is het ook geschikt om dit ommetje te fietsen. Wij kiezen voor een wandeling. Ondanks dat dit ommetje maar een uurtje lopen is zijn wij een hele middag op pad. We maken er namelijk een bourgondische wandeling van met een lunch in Koffiehuis & Brasserie Het IJzerenbos en een glas wijn op het terras van Landgoed Hommelheide.

ReismeemetSandra